Jeśli chcesz zamknąć swoje konto i usunąć swoje dane, oto jak to zrobić.
Zanim zamkniesz
Najpierw pobierz swoje zdjęcia. Zamknięcie konta na stałe usuwa twoje zdjęcia. Jeśli chcesz zachować któreś z nich, pobierz je przed kontynuowaniem. Zobacz Pobierz swoje zdjęcia.
Najpierw anuluj swój płatny plan. Jeśli korzystasz z planu Pro lub Ultra, anulowanie subskrypcji i zamknięcie konta to oddzielne kroki. Możesz anulować subskrypcję w Konto > Fakturowanie > Anuluj subskrypcję i powrócić do planu Free lub całkowicie zamknąć konto — w każdym przypadku twoje zdjęcia i dane zostaną usunięte, gdy konto zostanie zamknięte.
Jak zamknąć swoje konto
- Zaloguj się na swoje konto.
- Przejdź do Ustawienia i wybierz Konto.
- Przewiń na dół i wybierz Zamknij konto.
- Przeczytaj potwierdzenie, a następnie wpisz swoje hasło, aby potwierdzić.
- Wybierz Zamknij moje konto.
Twoje konto zostaje zamknięte natychmiast. Twoje zdjęcia i dane osobowe są usuwane zgodnie z naszą polityką przechowywania danych.
To jest stałe
Zamknięcie konta jest trwałe i nie można go cofnąć. Po zamknięciu konta twoje zdjęcia i dane konta nie mogą być odzyskane.
Jeśli nie możesz się zalogować, aby zamknąć konto
Jeśli utraciłeś dostęp do swojego konta i chcesz je zamknąć, skontaktuj się z nami z adresu e-mail zarejestrowanego na koncie. Zweryfikujemy twoją tożsamość i zamkniemy je za ciebie.
Po prostu chcesz zrobić przerwę?
Jeśli w tej chwili nie korzystasz z Motuva, ale możesz wrócić, nie musisz zamykać swojego konta. Plan Free jest darmowy na czas nieokreślony — twoje konto i zdjęcia pozostaną w takim stanie bez dodatkowych kosztów.